Kosta Čavoški – Sa kosovskim Albancima nismo trebali ni otpočinjati pregovore

0
52

Nije trebalo pregovarati sa samozvanom državom kosovskih Albanaca i prvi je grešku napravio Boris Tadić kada je Borivoja Stefanovića uputio u Brisel da pregovara i zaključi četiri ugovora rekao je akademik Kosta Čavoški i dodao da je Kosovo po našem ustavu integralni deo Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su tvrdnje glavnog prištinskog pregovarača Besnika Bisljimija da Beograd sabotira razgovore najobičnija zamena teza i bezočna laž. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije odbijao dijalog i nedvodmisleno je posvećen pregovorima. Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi tvrdi da je Srbija ta koja „sabotira proces dijaloga“, dok se sa druge strane, kako dodaje, Priština pokazala kao „aktivna i sa maksimalnom voljom za dijalog“. Kako gleda na pregovore i da li postoji sabotaža sa bilo koje strane pitali smo Kostu Čavoškog.

Petković ističe da ne samo da za bilo kakav dijalog nije spreman premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, već ni Bisljimi nije spreman da na razuman i produktivan način razgovara na tehničkom nivou i ta blokada dijaloga traje mesecima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here