Vojin Radovanović – Novinari u Srbiji su onemogućeni da profesionalno obavljaju svoj posao

0
364

List Danas je jedan od retkih medija koji obavljaju profesionalno svoj posao, a zbog kritika koje upućuje vlast ga naziva opozicionim listom. Sada nas optužuju za nešto što nismo uradili, izjavio je novinar lista Danas Vojin Radovanović, povodom optužbi premijerke Ane Brnabić da je list objavio lične podatke predsednika Srbije.

Premijerka Ana Brnabić optužila je list Danas za kršenje zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog teksta o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. “Ovo što je tajkunski pamflet Danas uradio objavljujući lične podatke predsednika Republike, je skandal i brutalno kršenje Zakona o zaštiti podataka, ali i drugih zakona, jer se radi o štićenoj ličnosti. Vladavina prava i sloboda medija znače i odgovornost. Institucije da reaguju”, napisala je na Tviteru Ana Brnabić. Kako komentariše ove navode premijerke Brnabić pitali smo novinara lista Danas Vojina Radovanovića.

Pitanje gde sada stanuje šef države i da li je nedavno menjao adresu na društvenim mrežama otvorio je Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, zbog tužbe koju je podneo protiv Vučića za povredu ugleda i časti. Panić je, naime, predsednika Srbije tužio krajem 2020. godine uz navode da je iznosio neistine kada je Panića optužio „za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje“. U toku sudskog spora, Panić, odnosno njegov advokat, zatražio je od suda da ga obavesti o trenutnoj adresi stanovanja predsednika Vučića s obzirom na to da je iz pošte dobio informaciju o njegovom preseljenju. U tekstu Danasa, ovim povodom, ne otrkiva se, kako je i Vojin Radovanović rekao, adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here