Dejan Petar Zlatanović – Novinari u Rusiji nemaju problem sa političarima već sa tajkunima

0
387

Novinari u Rusiji nemaju problem sa političarima već sa tajkunima jer je tamo korupcija najveći problem istakao je glavni i odgovorni urednik portala Srbin info Dejan Petar Zlatanović.

Novinari ne smeju biti kažnjavani zbog obavljanja svojih profesionalnih dužnosti i istražni pritvor ne bi smeo da se koristi za vršenje nepravednog pritiska na medijske radnike, saopštila je predstavnica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju za slobodu medija Teresa Ribeiro, osudivši praksu sudskog progona novinara u Rusiji. Ima li slobode medija u Rusiji i kako komentariše položaj tamošnjih novinara pitali smo glavnog i odgovornog urednika portala Srbin info Dejana Petra Zlatanovića.

Kontinuirani slučajevi krivičnih i administrativnih tužbi protiv novinara u Rusiji rezultirali su daljim padom slobode medija i pristupa informacijama. Tokom poslednjih nekoliko nedelja, značajan broj novih slučajeva sudskog progona skrenuo je pažnju javnosti. Ovi slučajevi se često odnose na navodno širenje lažnih informacija o ruskim oružanim snagama, što je krivično kažnjivo prema novom zakonu usvojenom nakon ruske invazije na Ukrajinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here