U ponedeljak 05. septembra počelo je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera u 6 naseljenih mesta. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ će biti na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca. U ponedeljak 05. septembra počelo je poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera u 6 naseljenih mesta: Kleku, Banatskom Despotovcu, Čenti, Botošu, Knićaninu i Melencima.

O terminima očitavanja vodomera u preostalim naseljenim mestima javnost će blagovremeno biti obaveštena. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera. Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, na osnovu kog će se formirati akontacije za mesečna zaduženja tokom zimskog perioda kada nema očitavanja, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer. Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera, u periodu od 20. do 25. u mesecu, na jedan od tri načina: telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344, SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č), slanjem mejla: na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č). Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.