Đorđo Žujović – Svet je bespomoćan po pitanju dešavanja u Ukrajini

0
65

Rat u Ukrajini je tragičan, nama su Rusi i Ukrajinci jako bliski po različitim osnovama istakao je aktivista za ljudska prava Đorđo Žujović i dodao da je svet po pitanju ovog rata praktično bespomoćan.

„Nema potrebe za upotrebom nuklearnog oružja u Ukrajini da bi se postigli ciljevi specijalne operacije“, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Prema njegovim rečima, glavna svrha nuklearnih snaga Moskve je da pruže odgovor ili odvrate nuklearni napad. „Njihova upotreba je ograničena na vanredne situacije, koje su definisane u ruskim smernicama koje su dostupne za javnost”, dodao je Šojgu koji je istakao i da je Rusija u potpunosti eliminisala hemijsko oružje 2017.godine. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini pitali smo Đorđa Žujovića, aktivistu za ljudska prava.

Šojgu je saopštio i da su strani vojni savetnici prisutni u Ukrajini i da koordiniraju akcije njenih oružanih snaga i da kontrolišu upotrebu oružja. Ukrajina dobija obaveštajne informacije iz svih izvora dostupnih NATO-u, dok se “oružje koristi pod kontrolom zapadnih specijalista”, dodao je ruski ministAr. “Iza ukrajinskih vojnih operacija stoje Vašington i London. Zapadne obaveštajne službe daju koordinate ciljeva za napade, a isporuka podataka o ciljanju sistema naoružanja je pod potpunom kontrolom zapadnih stručnjaka”, rekao je Šojgu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here