Milo Lompar – Vučićeva politika je negativna po srpske interese na Kosovu

0
61

Vučićeva politika prema Kosovu je politika od neuspeha do izdaje i politika koja je od Briselskog do Vašingtonskog sporazuma bila potpuno negativna po srpske interese izjavio je profesor Filološkog fakulteta Milo Lompar.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je, nakon što je Skupština Srbije usvojila izveštaj o Kosovu i Metohiji, da su Srbi sa Kosmeta, koji su sednicu pratili sa galerije parlamenta, mogli ponovo da čuju da su jedino predsednik Aleksandar Vučić i politika koju on zastupa, politika budućnosti, opstanka i ostanka Srba na Kosmetu, a gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je da su predstavnici Srba sa KiM očekivali da će u parlamentu biti postignuto nacionalno jedinstvo oko tog važnog pitanja i nagalsio da je važno što su još jednom dobili nedvosmislenu potvrdu da jedino politka koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantuje da će Srbi biti zaštićeni. Kako komentariše Vučićevu politiku prema Kosovu i izveštaj o pregovorima sa Prištinom predstavljen u Skupštini pitali smo profesora Mila Lompara.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da se Srbi sa Kosmeta uzdaju u predsednika Vučića koji je, kako je rekao, više puta jasno poručio da neće dozvoliti progon i pogrom srpskog naroda na KiM. “S druge strane nastojaćemo da od međunarodnih predstavnika, pre svega KFOR-a zahtevamo prisustvo na terenu, kako bi preventivno delovali ali i zato jer je njihova obaveza da spreče napad i proterivanje građana, kao što je i obaveza po Rezoluciji SB UN 1244 da osiguraju mir i sigurnost za sve”, rekao je Simić. Naglasio je da namera Aljbina Kurtija da se, kako je naveo, Srbi porobe neće uspeti, da je srpski narod svestan koliko znači mir ali da je isto tako svestan da mir bez slobode ne znači ništa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here