Vladimir Gajić – Da li Vladimiru Đukanoviću preti izbacivanje iz Advokatske komore

0
88

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da Vladimir Đukanović ne bi trebalo da bude izbačen iz Advokatske komore Beograda zbog intervjua koji je vodio sa svojim klijentom, vlasnikom plantaže Jovanjica Predragom Koluvijom jer bi to bilo mešanje u njegove privatne aktivnosti.

Disciplinska tužiteljka Advokatske komore Beograda podigla je disciplinsku optužnicu protiv advokata i predsednika skupštinskog Odbora za pravosuđe Vladimira Đukanovića. Optužnica je protiv Đukanovića podneta zbog intervjua koji je u oktobru prošle godine vodio sa svojim klijentom, vlasnikom plantaže Jovanjica Predragom Koluvijom. Kako se navodi u optužnici, Đukanović je 1. oktobra prošle godine “sa umišljajem, svestan da je delo zabranjeno” na portalu Objektiv.rs u emisiji “Ozbiljno sa Đukom” kao branilac Predraga Koluvije koga zastupa u postupcima Jovanjica 1 i Jovanjica 2, istovremeno u ulozi novinara, intervjuisao svog branjenika. Da li Đukanoviću preti izbacivanje iz Advokatske komore zbog ovog događaja pitali smo potpredsednika Narodne stranke Vladimira Gajića.

U disciplinskoj optužnici se dodaje da je Đukanović prilikom intervjua koristio informacije do kojih je došao kao Koluvijin branilac, te prihvatao sve njegove tvrdnje da je bio ucenjivan “tako što mu je iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova nuđena sloboda ako za Jovanjicu optuži Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, da je ponuda uključivala i pominjanje Zvonka Veselinovića, biznismena sa severa Kosova, ali i Bratislava Gašića, tadašnjeg šefa BIA”. U disciplinskoj optužnici se navodi da je Đukanović tom prilikom, ali i u kasnijim javnim nastupima, postupke protiv svog branjenika pripisivao korupciji i drugim zloupotrebama, a da “pri tom protiv odgovornih nije podneo krivičnu prijavu nadležnim organima, niti je raspolagao validnim dokazima koji bi predstavljali osnov za podnošenje krivične prijave”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here