Ministarka Kisić – Bezbednost dece jedna od najvažnijih tema Vlade Srbije

0
100

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je danas, na konferenciji „Kako da svako dete bude bezbedno – tu živim, tu sam siguran/na”, da su zaštita i bezbednost dece, kako u realnom svetu, tako i na internetu, među najvažnijim temama za Vladu Srbije.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić je na konferenciji „Kako da svako dete bude bezbedno – tu živim, tu sam siguran/na”, organizovanoj u zgradi Narodne skupštine Srbije u susret Međunarodnom danu deteta, navela da svako dete treba da bude zaštićeno i da ima srećno, ispunjeno i bezbedno detinjstvo, zbog čega je svaki korak ka unapređenju dečjih prava još jedan pomak ka izgradnji boljeg i naprednijeg društva.

Ministarka je naglasila da je država, konkretnim aktima i merama, poput donošenja Strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja 2020–2023. godine i Opšteg protokola za zaštitu dece od nasilja i pokretanja platforme „Čuvam te”, dosta učinila na tom polju. Ona je, međutim, ukazala na to da su svi u državi svesni da borba protiv nasilja, zlostavljanja i svih vidova eksploatacije dece mora biti neprestana.

„Zato ćemo i u budućnosti sve kapacitete i rad svih relevantnih institucija usmeriti ka ovom, zajedničkom cilju. Draga deco, vi ste nam u ovom poslu najznačajniji partner. Vaše učešće i vaš glas je od izuzetne važnosti, a mi smo tu da čujemo vaša mišljenja i predloge“, poručila je Kisić, čestitajući deci Međunarodni dan deteta, koji se obeležava 20. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here