Ministar Ružić – Stroge i adekvatne kazne za nasilnike u školama

0
53

Ministar prosvete Branko Ružić dao je izjavu povodom sve češćeg nasilja u školama. Tim povodom je rekao da izražava zgražavanje nad nasiljem u Subotici i Trsteniku i istakao da očekuje stroge i adekvatne kazne.

Ministar prosvete Branko Ružić održao je nedavno sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata na kom je dogovoren rad Radne grupe za prevenciju i sankcionisanje nasilja u školama koja će razmatrati predloge i ideje za usavršavanje sistema podrške prevenciji i rešavanja nasilja u školama i većeg poštovanja reda i rada u njima, a u koju će biti uključeni i predstavnici sindikata, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Nasilje u školama je sve češće i prelazi sve moguće granice a na meti nasilnika su pored dece i nastavnici. To dokazuju slučajevi koji su nedavno dospeli u javnost. Reč je o Tehničkoj školi u Trsteniku gde je nastavnici engleskog jezika izmaknuta stolica i u osnovnoj školi u Subotici gde se dogodilo vršnjačko nasilje. Ministar Ružić je još jednom apelovao na roditelje da prijave školi ukoliko primate da se vrši nasilje nad njihovom decom kao i da se obrate nadležnim službama ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here