Borko Stefanović – Srbija da usaglasi spoljnu politiku sa politikom Evropske Unije

0
50

Borko Stefanović je naglasio da Srbija mora biti svesna da slabi svoju poziciju po pitanju Kosova, ukoliko ne usaglasi spoljnu politiku sa EU kada je reč o sankcijama Rusiji.

Što smo duže u izolaciji, imamo status parije i manje kapaciteta da branimo svoje legitimno viđenje, ustavni i nacionalni stav kada je reč o Kosovu kao delu Srbije, obrazložio je Stefanović. Kako je podsetio, on je resornom skupštinskom odboru predao predlog rezolucije o usklađivanju spoljne politike Srbije sa EU, očekujući konstruktivnu raspravu. Ukoliko rezolucija ne bude prihvaćena, Stefanović najavljuje da će podneti predlog da ona bude stavljena na dnevni red plenarne sednice parlamenta.

Što duže čekamo sa tom teškom odlukom, koja treba da bude vođena interesima, a ne emocijama, to je veća šteta po Srbiju, upozorio je on i naglasio da ima dužnost, kao predstavnik opozicije koji vodi skupštinski Odbor za spoljne poslove, da se bori za državne i nacionalne interese. Istovremeno, i da naše partijske razlike stavim po strani, jer njima u vođenju spoljne politike nema mesta, napomenuo je Stefanović, govoreći o razgovorima sa međunarodnim diplomatama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here