Vladimir Gajić – Dubravka Đedović je eksponent Rio Tinta u srpskoj Vladi

0
65

Iza postavljanja ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović krije se to da je ona eksponent Rio Tinta u srpskoj Vladi izjavio je potpredsednik Narodne stranke i advokat Vladimir Gajić i dodao da je ona pripremana za ovu ulogu, što se vidi kroz njenu radnu biografiju.

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da izbor Dubravke Đedović za ministarku rudarstva i energetike znači da je Rio Tinto „dobio svog ministra“ u Vladi Srbije. „Dubravka Đedović je ministarka Rio Tinta. Ona je radila u Evropskoj investicionoj banci, koja je direktni finansijer projekata Rio Tinta po svetu. Poslednji posao joj je bio u NLB banci, gde je imala mesečnu platu oko 10.000 evra, i sada je pristala da radi za 1.000 evra, pa se postavlja pitanje njene motivacije da bude ministarka“, rekao je Gajić. Šta se krije iza postavljanja Dubravke Đedović na mesto ministra rudarstva i energetike pitali smo advokata Vladimira Gajića.

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić dodao je i da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić “nesporno gospodar vlade”, a da su ministri njegovi pomoćnici za određene oblasti. “Samostalan je eventualno ministar finansija Siniša Mali i samostalan bi mogao da bude Ivica Dačić, dok se za ostale ne može reći da samostalno mogu da vode ministarstva i oni su u rangu pomoćnika ministara”, rekao je Gajić. Naveo je i da je nacionalni interes Srbije da ostane neutralna i da ne vodi tuđe ratove, ni američke ni ruske, te da se ne priključuje sankcijama ne samo protiv Rusije, nego da nikada nikome ne uvede sankcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here