Vučić u Norveškoj – Dodatni razvoj prijateljstva i poverenja

0
72

Svi razgovori u Norveškoj, posebno sa kraljem Haraldom V i prestolonaslednikom Hokonom, te premijerom Junasom Garom Stereom, doneli su dodatni razvoj i prijateljstva, ali i poverenja između dve zemlje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Norveškoj odakle je poručio da mu je drago što norveški partneri žele da rade sa nama i poručio da su svi razgovori doneli dodatni razvoj ne samo prijateljstva, već i poverenja, i da je uveren da ćemo to umeti da iskoristimo.

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas posebno zadovoljstvo, nakon posete Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije (NTNU) u Trondhajmu, što je od studenata iz Srbije čuo da planiraju da se vrate u svoju zemlju, što ranije, ukazuje, nije bio slučaj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Trondhajmu Institut SINTEF i fabriku za proizvodnju baterija Siemens battery lab. U Institutu se vrše savremena hemijska i druga istraživanja za proizvodnju baterija, a odmah preko puta se nalazi fabrika u kojoj se sve to primenjuje. Vučić se sastao i sa gradonačelnicom Trondhajma Ritom Otervik i obišao katedralu Nidaros.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here