Predsednik Vučić sa Miroslavom Lajčakom – Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga

0
71

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Susret Aleksandra Vučića i Miroslava Lajčaka počeo je oko 11 sati u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu i dogodio se u momentu u kojem su odnosi Beograda i Prištine maksimalno zategnuti, posebno posle toga što je Kurti Rašića postavio za ministra što se Vučiću nije dopalo, jer tvrdi da on nije pravi predstavnik Srba na Kosovu jer nije osvojio dovoljan broj glasova.

Nakon sastanka sa Lajčakom, Vučić je napisao na svom Instagramu: Razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine. Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Kako je dodao, “Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana”.

Pretpostavka je da je se tokom susreta razgovaralo i o sutrašnjem samitu u Tirani, i odlasku predstavnika Srbije na taj skup i francusko-nemačkom predlogu. Takođe, gotovo je izvesno da je bilo reči i o imenovanju Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, što je izazvalno burne reakcije u Beogradu, dok je EU poručila Kurtiju tim povodom da Ustav mora da se poštuje, i da je ovo razočaravajuć potez.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here