Godišnji koncert zrenjaninskog Kulturno umetničkog društva Pionir biće održan u velikoj sali Kulturnog centra u subotu, 10. decembra sa početkom u 17 časova.

KUD Pionir osnovan je 1976. godine i trenutno broji oko 120 članova koji na jedinstven način predstavljaju deo kulturnog i folklornog blaga, koje čuvaju od zaborava. Nadaleko su poznati po igri i pesmi i nezaobilazni su učesnici svih manifestacija koje se održavaju ne samo u našem gradu već i šire. Pionir je poznat širom sveta a članovi ovog društva u najboljem svetlu predstavljaju našu zemlju, naš grad i naše folklorne igre. Šta je obeležilo ovu godinu rekao je predsednik KUD-a Pionir Radovan Moldovan.

Godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva Pionir ove godine održaće se u subotu, 10. decembra sa početkom u 17 časova. Na koncertu će se predstaviti svi ansambli uz pratnju narodnog orkestra, glumac i solistkinja. Program koji će se izvesti trajaće oko sat i trideset minuta a obuhvatiće igre iz svih krajeve naše zemlje uz prezentaciju autentičnih narodnih nošnji. Nešto više o tome rekao je predsednik Pionira Radovan Moldovan.

Karte za godišnji koncert se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 300 dinara.