Brnabić – Međunarodna zajednica čuje Srbe samo kada su na barikadama

0
53

Srbe međunarodna zajednica čuje samo kada su na barikadama, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić u odgovoru na pitanje N1 da li ima savet za Srbe koji su na barikadama na severu Kosova.

Brnabić je istakla da za njih nema apel, jer joj je teško da im se obraća iz udobne pozicije u Beogradu. Ipak, naglasila je da zbog aktuelne krize na Kosovu, Srbija može mnogo toga da izgubi.

„Aktuelna kriza na Kosovu i Metohiji svakako može da ugrozi sve, ne samo naš nivo investicija SAD, može da ugrozi sve ono za šta smo radili od 2013. godine. Nivo investicija, ukupnu stopu nezaposlenosti, rast plata i penzija. Ja sam rekla nekoliko puta, imamo toliko toga da izgubimo, ali je teško kada sa druge strane imate nekog ko nema ništa da izgubi. Nemam apel za Srbe, osim da imaju strpljenje i pokažu veću fleksibilnost, ali kako ja to mogu da kažem iz udobnosti Beograda. Pošaljete dete u vrtić, ono je u vrtiću s drugarima, ima popodnevnu dremku i upadnu im u vrtić do zuba naoružani specijalci. Pa kako biste se vi kao roditelji osećali. Šta je vama signal, da niste bezbedni, da nisu deca bezbedna u vrtiću, da li biste vi bili na barikadama. Srbe međunarodna zajednica čuije i sluša samo kada su na barikadama. Što se tiče Dejana Pantića, zgrožena sam kako se Priština odnosi, to je samo jedan od primera kako se odnose prmea Srbima na Kosovu. imali smo najmanje tri takva hapšenja“, rekla je premijerka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here