Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić i predsednik Privredne komore Marko Čadež potpisali su danas sporazum kojim se resorno ministarstvo i ova poslovna asocijacija obavezuju da će zajedno raditi na promovisanju populacionih mera i usklađivanju rada i roditeljstva, kao i zagovaranjem inicijativa, zakonodavnih i regulatornih okvira društveno odgovornog poslovanja.

Cilj ugovora je, kako je rečeno, da članice komore kroz svoje proizvodne procese i ugovore, a u saradnji sa ministarstvom, vrše pozitivan uticaj na poštovanje principa populacione politike i rodne ravnopravnosti. Takođe, PKS i ministarstvo će zajedno promovisati i principe dobre prakse. Porodica je osnov svakog društva i najveće bogatstvo svakog čoveka, ocenila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i istakla da je nephodno uskladiti porodicu i privredni sektor, kako bi roditelji imali sigurne poslove, povoljno radno okruženje i redovna primanja.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da usklađivanje privrede potrebama porodice nije samo sociološko pitanje, već i ekonomsko. Čadež je ocenio da kompanije koje se trude da usklade svoje poslovanje porodici i stvore povoljno okruženje za roditelje sa decom, ostvaruju bolji profit. Ovom prilikom je najavio i da će komora nakon dve godine pauze, ponovo otvoriti u aprilu konkurs „Prijatelj porodice“. Podsetio je da se kroz ovaj konkurs nagrađuju kompanije koje su prilagodile poslovanje, na određeni način, potrebama porodica zaposlenih.