Ministarstvo za brigu o porodici i Privredna komora – Sporazum o usklađivanju rada i roditeljstva

0
117

Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić i predsednik Privredne komore Marko Čadež potpisali su danas sporazum kojim se resorno ministarstvo i ova poslovna asocijacija obavezuju da će zajedno raditi na promovisanju populacionih mera i usklađivanju rada i roditeljstva, kao i zagovaranjem inicijativa, zakonodavnih i regulatornih okvira društveno odgovornog poslovanja.

Cilj ugovora je, kako je rečeno, da članice komore kroz svoje proizvodne procese i ugovore, a u saradnji sa ministarstvom, vrše pozitivan uticaj na poštovanje principa populacione politike i rodne ravnopravnosti. Takođe, PKS i ministarstvo će zajedno promovisati i principe dobre prakse. Porodica je osnov svakog društva i najveće bogatstvo svakog čoveka, ocenila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i istakla da je nephodno uskladiti porodicu i privredni sektor, kako bi roditelji imali sigurne poslove, povoljno radno okruženje i redovna primanja.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da usklađivanje privrede potrebama porodice nije samo sociološko pitanje, već i ekonomsko. Čadež je ocenio da kompanije koje se trude da usklade svoje poslovanje porodici i stvore povoljno okruženje za roditelje sa decom, ostvaruju bolji profit. Ovom prilikom je najavio i da će komora nakon dve godine pauze, ponovo otvoriti u aprilu konkurs “Prijatelj porodice”. Podsetio je da se kroz ovaj konkurs nagrađuju kompanije koje su prilagodile poslovanje, na određeni način, potrebama porodica zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here