Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Nikoli Nedeljkoviću koji je pre dva dana pušten iz zatvora u Prištini, čestitao na hrabrosti i naglasio da je on osuđen bez bilo kakvih dokaza i da je kosovsko tužilaštvo montiralo proces protiv njega.

Od momenta hapšenja Nedeljković je bio u sudskom pritvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice. Osnovni sud u Prištini izrekao mu je prvostepenu kaznu zatvora od osam meseci, zbog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti, a Apelacioni sud je početkom decembra kaznu umanjio na šest meseci.

Navodeći da se Nedeljković bavi softverima na Višoj poslovnoj školi u Beogradu, Vučić mu je ponudio da se uz nastavak studiranja, zaposli u Ministarstvu za informisanje i telekomunikacije ili da se bavi humanitarnim radom u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, što je student iz Beograda prihvatio. Vučić je onda najavio da će Nedeljković od 1. januara imati radno mesto u Kancelariji za Kosovo i Metohiji, ali da nastavi studije.