Vučić – Poziv na sabornost

0
56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, “u nelakim trenucima za čovečanstvo”, srpstvo na božićnu i duhovnu sabornost.

Vučić je na prijemu koji je organizovao za srpsku decu iz Slovenije rekao da će se danas i sutra moliti za mir, i za život i opstanak našeg naroda. Istakao je da će Srbija dati sve od sebe da deca na Kosovu imaju mir i da mogu da uče u školama i da razmišljaju o svojoj budućnosti. Vučić je zamolio srpsku decu iz Slovenije da čuvaju svoj jezik i svoje srpsko ćiriličko pismo, kao i da brinu o svom narodu u Sloveniji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, na Kosovu i na svakom drugom mestu.

Poželeo je deci da u ljubavi i slozi provedu Božić i istakao da će zavoleti Beograd i da će svoju Srbiju još više voleti u Velenju, Mariboru, Celju, Kopru i Ljubljani. Vučić je čestitao Badnji dan patrijarhu Porfiriju, vernicima i celom srpskom narodu. Naglasio je da će se moliti da predstojeći Božić donese mir i blagostanje i da Srbi “jedanput u svojoj istoriji izbegnu veliko stradanje” koje nisu uspeli da izbegnu u svetskim ratovima i balkanskim ratovima, ni u ratovima dvedsetih ni tokom NATO agresije. Vučić je deci uručio pakete sa poklonima, a oni su mu poklonili “portret Republike Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here