Vučić šest godina izbegava da primi roditelje dečaka ubijenih na Kosovu 1998.

0
78

Otac Svetislava Ristića (18), ubijenog u pećkom kafiću “Panda” Ljubomir Ristić, izjavio je da se ni 20 dana od poslednjeg zahteva za prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, porodicama ubijenih dečaka nije niko obratio iz predsednikovog kabineta.

Roditelji šest mladića ubijenih u kafiću „Panda“ 1998. godine, već šest godina uzalud traže prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je 2013. godine saopštio da masakr u „Pandi“ nisu počinili Albanci. „Od 5. septembra 2017. godine više od 10 puta smo se obratili kabinetu predsednika Srbije, tražeći razgovor s predsednikom Vučićem, međutim, nijednom nam nije odgovoreno. Poslednji zahtev smo podneli 23. decembra prošle godine“, rekao je Ristić. On je dodao da su takođe tražili od Tužilaštva za organizovani kriminal, gde je započeta istraga, da Vučić bude saslušan zbog saznanja koja je javno iznosio o zločinu u „Pandi“, ali da ni to nije prihvaćeno. Ristić je dodao da će porodice nastradalih dečaka morati da se organizuju i da preduzmu „dodatni napor“ kako bi „iskamčili“ prijem kod predsednika Vučića.

Lazar Obradović, otac ubijenog Ivana (15), rekao je da roditelji od predsednika Srbije očekuju da im saopšti sva saznanja s kojima raspolaže o „slučaju ‘Panda’“. „Državne službe i Vučić znaju ko je naredio, organizovao i ubio decu u ‘Pandi’. Nedopustivo je da se istina skriva već više od 24 godine i da predsednik Srbije odbija razgovor s nama”, istakao je Obradović.

Roditelji ubijene dece, posle 24 godine traganja za istinom, kažu da nemaju dilemu da je o masakru u „Pandi“ odlučeno u vrhu države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here