Potpisan Sporazum o socijalnoj sigurnosti sa Australijom

0
56

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković potpisao je danas Sporazum o socijalnoj sigurnosti sa ambasadorom Australije u Srbiji Danijelom Emerijem, kojim će našim državljanima u toj zemlji biti omogućeno da lakše ostvare svoja prava iz socijalnog osiguranja i da ta prava koriste i na teritoriji Srbije.

Selaković je, podsetivši na to da u Australiji živi i radi između 150.000 i 200.000 srpskih državljana, što je i bio osnov za zaključenje Sporazuma, istakao da se tim dokumentom reguliše ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, izbegavanje dvostrukog osiguranja za privremeno upućena lica, kao i potpunija zaštita osiguranika i korisnika prava.

Ambasador Emeri iskazao je zahvalnost srpskom timu na angažovanju, teškom radu i upornosti,  jer je nakon skoro 10 godina pregovaranja, potpisan sporazum koji je značajan za građane obe zemlje. Ambasador je izrazio uverenje da će sporazum ojačati ne samo bilateralne odnose, već i ekonomske veze između Srbije i Australije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here