Dejan Bulatović: Mlečno govedarstvo je na rubu propasti

0
63

Samostalni narodni poslanik Dejan Bulatović rekao je danas da je mlečno govedarstvo dovedeno do ruba propasti i preti da se potpuno zatre.

 “Na to sam do sada ukazao nebrojeno puta, upozoravajući bivšeg ministra poljoprivrede koji nije razumeo da je od krucijalnog značaja za Srbiju da se stočarstvo sačuva”, naveo je Bulatović u pisanoj izjavi. Zbog toga, kako je istakao, aktuelnoj ministarki poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jeleni Tanasković upućuje snažan apel da se hitno pomogne stočarima koji su održali sastanak u Bogatiću, a koji su sa pravom nezadovoljni. “Srbija je previše puta do sada svedočila prosipanju mleka nezadovoljnih stočara i to se više ne sme ponoviti”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, niska cena mleka u otkupu, subvencije koje su niske i sa čijom isplatom se kasni, sve manji broj muznih grla u selima, samo su neki od ozbiljnih problema. “Posledice koje bi Srbija imala ukoliko se ovim tempom bude nastavio trend zatiranja mlečnog govedarstva bile bi zaista nesagledive i zbog toga je važno da Ministarstvo poljoprivrede hitno reaguje kako do toga ne bi došlo”, upozorio je Bulatović i dodao da na rafovima u prodavnicama širom Srbije mora biti srpsko, a ne uvozno mleko.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here