21. Pršutijada u Mačkatu ovog vikenda

0
129

Zlatiborsko selo Mačkat ponovo će biti domaćin manifestacije po kojoj je poznato širom Srbije. Tradicionalno, početkom februara biće održan sajam suhomesnatih proizvoda Pršutijada, 21. po redu.

Povodom održavanja predstojeće 21. „Pršutijade” od 10. do 12. februara u Mačkatu u Kulturnom centru Zlatibor održana je konferencija za medije povodom ovog popularnog Sajma suhomesnatih proizvoda. O tome su na konferenciji govorili Marko Marić, direktor „Zlatiborskog eko agrara”, Miljko Radišić iz Turističke organizacije Zlatibor, kao i proizvođači Milivoje Brković iz Kačera i Nataša Andžić iz Mačkata.

Proizvođač suhomesnatih proizvoda Milija Brković podsetio je da je ovaj kraj poznat po kvalitetnoj pršuti, a Nataša Andžić, koja izlaže svoje proizvode na „Pršutijadi”, izrazila je zadovoljstvo povodom ponovnog održavanja manifestacije.

Na sajmu se mogu videti, probati i kupiti delikatesi kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji srpski suhomesnati proizvodi. Selo Mačkat je poznato po velikom broju proizvođača pršute, na tradicionalan način koji je nepromenjen već stotinama godina, a i samo selo se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here