Ministar Vučević obišao 63. padobransku brigadu

0
145

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas 63. padobransku brigadu na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Komandant jedinice brigadni general Nenad Zonić informisao je ministra Vučevića o zadacima koji 63. padobransku brigadu očekuju u narednom periodu i o obuci vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u toj brigadi. Obilasku su prisustvovali načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić i komandant 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnik Dragan Mrdak. Ministar odbrane izrazio je uverenje da je Vojska Srbije snažna, obučena i sposobna da brani sve njene građane i našu državu. Kako je naglasio, uverio se u to da 63. padobranska brigada, koja sledeće godine puni osam decenija postojanja, s pravom nosi “oreol slavne, junačke i odlikovane brigade”.

Ministar odbrane prisustvovao je obuci pripadnika profesionalnog sastava 63. padobranske brigade i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u toj jedinici tokom koje su prikazani pakovanje padobrana, priprema za skok i klasični i specijalni padobranski desant, zatim napad na zaposednuti objekat, kao i obuka u borenju i veranju. Tokom današnje posete, ministar odbrane obišao je Spomen sobu 63. padobranske brigade i upisao se u Spomen knjigu, istakavši da posebnu poštu odajemo svim herojima koji su dali svoje živote za našu otadžbinu Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here