Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

0
41

Ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, zakazano za 22. i 23. februar, odloženo je. Ta informacija saopštena je iz kancelarije predsednika sudskog veća koje vodi slučaj Valjona Kurtaja.

Advokatica jedne od optuženih, Silvane Arsović, Jovana Filipović je rekla da je ročište odloženo zbog neodazivanja svedoka, Ivanovićeve partnerke Milene Popović, kao i zbog nemogućnosti advokata optuženog Nedeljka Spasojevića, Faruka Korenice da obezbedi svedoke koje je predložio 11. januara ove godine. Zbog nedolaska Milene Popović, odloženo je ročište i 10. januara, a kako je sudija Kurtaj obavestio advokate, Milena Popović je potvrdila da će svedočiti 14. marta. U svom podnesku, kako je saopšteno iz suda, advokat Korenica je napisao da svedoci koje je on planirao da sasluša nisu smeli da se pojave pred sudom, iz straha za svoju i bezbednost svoje porodice.

Suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića se odvija po trećoj izmenjenoj optužnici. Prva je podignuta 2. decembra 2019, druga već 30. decembra iste godine, a treća je podignuta novembra 2020. godine. Nijedan od optuženih nije u pritvoru. Osim šestoro optuženih – Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Radeta Basare, Silvane Arsović, Žarka Jovanovića i Dragiše Markovića, koji su optuženi za prikrivanje dokaza i učešće u kriminalnoj grupi koja je omogućila ubistvo, nema imena nalogodavaca niti izvršilaca ubistva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here