Brnabić – EU i regionalna saradnja su strateški prioriteti spoljne politike Srbije

0
54

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su EU i regionalna saradnja glavni strateški prioriteti spoljne politike Srbije, naglasivši da su samo u decembru prošle godine evropske kompanije u našoj zemlji direktno zapošljavale 281.363 ljudi.

Premijerka Brnabić je, u uvodnom delu regionalne konferencije „Evroatlantske integracije Zapadnog Balkana, perspektive – Zapadni Balkan, Transatlantska saradnja i građansko društvo”, istakla da bi BDP porastao za sedam odsto kada bi sve zemlje regiona ušle u projekat „Otvoreni Balkan”.

Skupu su prisustvovali i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ambasador Norveške Jern Eugen Jelstad, kao i ambasadori SAD i Velike Britanije u Srbiji.

Konferenciju je organizovao Balkanski fond za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država kao deo projekta „Jačanje EU integracija u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji”, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here