Roditeljskoj kući 10.000 evra

0
26

NLB Komercijalna banka saopštila je danas da je prikupila 10.000 evra koje će pokloniti Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće u Beogradu.

U saopštenju se navodi da će NLB Komercijalna banka u 130 ekspozitura širom Srbije postaviti i NURDOR kutije, kako bi omogućila i svojim klijentima da poklone sredstva u iste svrhe.

Sredstva NLB Komercijalne banke biće preusmerena za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće koja će, po završetku predviđenih radova, moći da primi i obezbedi zdravstvenu i psihološku podršku za 12 porodica – dece obolele od raka i njihovih roditelja, dodaje se. Mališani koji borave u Roditeljskoj kući su morali da odrastu pre vremena i za nas su oni velika svakodnevna inspiracija i razlog da nastavimo da im obezbeđujemo podršku, izjavio je predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Vlastimir Vuković.

Predsednica NURDOR Joland Korora istakla je značaj saradnje NLB Komercijalne banke i nacionalnog udruženja koje već 20 godina ima jednu misiju. Ovom donacijom smo za korak bliže završetku velikog projekta, koji će, uvereni smo, značajno pomoći u rešenju problema smeštaja dece koja se leče u Beogradu, a dolaze iz cele Srbije, rekla je Joland Korora, navodi se u saopštenju.

Dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta i pronalazak smeštaja u blizini klinike predstavljaju ogroman problem porodicama obolelih mališana, a cilj otvaranja Roditeljske kuće u Beogradu je da se roditeljima i deci, u što većoj meri, olakša dugotrajno, teško, iscrpljujuće i neizvesno lečenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here