Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku

0
56

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici, čiji se polaznici tradicionalno godinama odazivaju ovoj humanoj akciji.

Gašić je polaznicima, dobrovoljnim davaocima, poručio da je policijski posao častan i pošten, kao i da je humanost neizostavni deo ove profesije, što su današnjim primerom i pokazali.

Veoma je važno da ličnim primerom podsetimo građane na značaj doniranja krvi, jer ovim humanim činom, izdvajajući samo malo vremena, nekome možemo spasiti život, naglasio je ministar. On je podsetio na to da COPO, kao i ostale organizacione jedinice MUP-a, tradicionalno sprovodi akcije dobrovoljnog davanja krvi, istakavši da je ponosan na humanost i solidarnost pripadnika policije.

Jelena Đulić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine poručila je da je Centar za osnovnu policijsku obuku jedna od najhumanijih sredina u kojima se daje krv i još jednom pozvala sve ljude dobre volje, koji su zdravi, da davanjem krvi pomognu nekome i da pokažu humanost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here