Prekid vodosnabdevanja zbog izgradnje mernog mesta

0
39

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u sredu 08. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji mernog mesta na jednom od glavnih vodova vodovodne mreže u MZ „Gradnulica“, zbog čega će u jednom delu grada doći do prekida vodosnabdevanja od 8 do 15 časova.

U sredu 08. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji mernog mesta u Grobljanskoj ulici u MZ „Gradnulica“. U pitanju su kompleksni radovi na jednom od glavnih vodova vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojima će merna mesta biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu. Optimalno vreme potrebno za izvršenje pomenutih radova je oko 8 časova, pa je planirano da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 8 do 15 časova.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti sledeće ulice: Grobljanska, Avalska, Melenačka, Zelengorska, Bosanska i Žarka Zrenjanina, kao i celo naselje Duvanika i zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini nadvožnjaka. Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u delovima grada koji će biti bez vode. Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu, a cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Merno mesto u Grobljanskoj ulici biće 15 izgrađeno merno mesto u gradu.

Drugi korak jeste rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste. U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman, pri kraju su u naselju Šumica, a u okviru ove faze planirana je ove godine zamena mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg.

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži, što će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju. JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju svim sugrađanima koji će dok traju navedeni radovi biti bez vode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here