Narodna stranka pokrenula inicijativu za raspisivanje referenduma o Kosovu i Metohiji

0
63

Narodna stranka podnela je danas predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću inicijativu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o održavanju obavezujućeg referenduma o evropskom predlogu za Kosovo.

Inicijativu je podneo šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je kazao da će u slučaju da Orlić odbije taj zahtev, Narodna stranka krenuti da prikuplja potpise građana za održavanje referenduma.

Aleksić je optužio Vučića da “krši zakletvu koju je u parlamentu položio na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju” i da želi da “prevari građane da je sporazum dobar za Srbiju kako bi mogao da nastavi da uništava demokratiju, gazi ljudska prava i urušava institucije i razvija kriminal i korupciju. “U Švajcarskoj se građani na lokalnim referendumima pitaju o gradnji tržnih centara i zgrada u njihovom kvartu, a mi u Srbiji imamo situaciju da vlast neće da pita građane da li prihvataju da neko u njihovo ime otcepi 15 odsto državne teritorije i prizna ‘Kosovo’ kao državu, jer je Vučić jasno i glasno stavio do znanja da se saglasio sa tim planom”, rekao je Aleksić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here