Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Mađarske i Kube

0
41

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Mađarske Jožefa Zoltana Mađara i novog ambasadora Republike Kube Lejda Ernesta Rodrigesa Ernandesa, kojima je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Mađarske Jožefa Zoltana Mađara. Predsednik Vučić je mađarskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu u Srbiju i izrazio ponos zbog iskrenog prijateljstva dve zemlje i bilateralnih odnosa, koji nikad nisu bili na višem nivou. Predsednik Vučić je naveo da očekuje da će tokom mandata ambasadora Mađara nastaviti da jača već odlična ekonomska saradnja sa Mađarskom, ističući pritom da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje veza u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivredno-prehrambenog sektora i drugih oblasti od zajedničkog interesa. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za razumevanje za strateška pitanja naše zemlje. Ambasador Mađar je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, preneo pozdrave predsednice Novak i premijera Orbana, kao i zadovoljstvo zbog odličnih srpsko-mađarskih odnosa. Takođe je rekao da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje, kojoj će doprineti i nova zajednička sednica vlada.

Predsednik Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Republike Kube Lejda Ernesta Rodrigesa Ernandesa i tom prilikom mu poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji. Predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Kubom, utemeljenim na međusobnom razumevanju i podršci. On je dodao da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa tom zemljom, s posebnim akcentom na poljoprivredu i prehrambenu industriju, medicinu i druge oblasti od zajedničkog interesa. Takođe, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnoj privrženosti Kube međunarodnom pravu i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Predsednik Vučić je istakao da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da ugosti predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa u Beogradu. Ambasador Ernandes je najavio posetu predsednika Dijas-Kanela tokom ove godine, koja bi, kako očekuje, doprinela snaženju saradnje. On je, takođe, dodao da svoj mandat u Beogradu shvata kao priliku da dobre političke odnose pretoči u bolje ekonomske veze, imajući u vidu postojeće potencijale.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here