Konkurs za elitne jedinice Vojske Srbije otvoren do 31. marta

0
44

Konkurs za elitne jedinice Vojske Srbije biće otvoren do 31. marta a kako ističu iz 72. Brigade za specijalne operacije, broj zainteresovanih kandidata je veliki.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su, na osnovu odluke vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića konkurse za prijem novih profesionalnih vojnika koji traje do 31. marta, a kako kažu iz 72. brigade za specijalne operacije, broj zainteresovanih kandidata je veliki.

Poziv je upućen svim momcima i devojkama do 30 godina, a konkurs, raspisan na Sretenje, važi za tri najelitnije jedinice – 63. padobransku, 72. za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene “Kobre”. Odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam – osnovne su osobine onih koji se odluče za služenje svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

“Ponos je neprocenjiv, svako od nas zna zašto se nalazi u ovoj brigadi, a to je da brani i štiti slobodu svoje otadžbine”, ističe jedan od pripadnika elitne 72. brigade.

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti, objasnili su pripadnici.

“Konkurs je otvoren za popunu formacijskih mesta u 72. brigadi za specijalne operacije. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Republike Srbije do 30 godina starosti, a posebne i opšte uslove svi mogu da vide na sajtu Ministarstva odbrane”.

Posle završene selektivne obuke koja traje 10 nedelja, kandidate očekuje i posebna obuka sa novim naoružanjem kako domaće, tako i strane proizvodnje, a one najupornije, najspremnije i one koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije obuka tek očekuje kada zvanično i postanu pripadnici jedne od tri najeltinije jedinice Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here