Vućić i predsednica Grčke – Prijateljski odnos dveju zemalja

0
69

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu, da su dve zemlje potvrdile privrženost i podršku principima Povelje i rezolucija Ujedinjenih nacija o teritorijalnom integritetu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Grčke Sakelaropulu rekao da kao što Grčka podržava naš teritorijalni integritet, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Helenske države i na kopnu i na vodi.

Vučić je ukazao na to da su Srbija i Grčka prošle godine dostigle maksimalni nivo trgovinske razmene od 788,5 miliona evra, uz uverenje da ćemo ove godine dostići milijardu evra. Takođe, kako je dodao, više od 50 odsto srpskih turista ide u Grčku na godišnji odmor i to ne samo na sever, već značajan deo njih odlazi u Atinu i na ostrva, naglasivši i da Srbija želi da privuče veći broj turista iz Grčke.

Sakelaropulu je potvrdila da stav Grčke o Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjiv i stabilan, i objasnila da Grčka podržava dijalog Beograda i Prištine koji ima za cilj normalizaciju odnosa i iznalaženje održivog rešenja koje će održati stabilnost u području. Ona je podsetila na to da je Grčka uvek zastupala stav da Srbija pripada evropskoj porodici, te još jednom iskazala čvrsto opredeljenje Grčke o potrebi priključivanja Srbije EU i podršci naporima koje Srbija ulaže u tom pravcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here