Ističe rok za dostavljanje finansijskog izveštaja za 2022. godinu

0
11

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da 31. marta u ponoć ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, čiji je bilansni datum 31. decembar 2022. godine.

Zaključno sa jučerašnjim danom, Agencija za privredne registre primila je finansijske izveštaje približno 213.000 pravnih lica i preduzetnika, što je oko 4.000 izveštaja više u odnosu na isti dan prethodne godine. Ova lica su, time, ispunila obavezu dostavljanja izveštaja u skladu sa Zakonom o računovodstvu.

S obzirom na to da se očekuje prijem još oko 65.000 izveštaja, odnosno da veliki broj obveznika svoje izveštaje priprema i dostavlja poslednjeg dana roka, Agencija je za petak, 31. mart, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći, kako bi pružila stručnu pomoć u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem izveštaja, kao i tehničku podršku obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji. Kontakt putem telefona biće moguć do 15 časova, a posle toga samo putem imejla.

Agencija podseća na to da se na njenoj internet stranici, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2022. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na imejl adrese dostupne na sajtu Agencije. Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2022. godinu mogu se pratiti na internet stranici Agencije, u delu Finansijski izveštaji, link „Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage”, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here