Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Odbora za inostrane poslove, odbranu i oružane snage Senata Republike Francuske i tom prilikom naglasio opredeljenje Srbije za dalje jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Francuskom, jednim od najznačajnijih bilateralnih partnera.

„Srbija je ponosna na strateško partnerstvo sa Francuskom i na postignute rezultate u domenu ekonomske saradnje“, rekao je predsednik Vučić i istakao važnost ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu. Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da, kao i uvek do sada, ozbiljno i odgovorno pristupamo procesu, što smo i juče pokazali u Briselu usaglašavanjem Deklaracije o nestalim osobama, kao i  konkretnim dogovorom o koracima za formiranje Zajednice srpskih opština. Govoreći o evropskom putu Srbije, predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci, kao i na inicijativi predsednika Makrona o uspostavljanju Evropske političke zajednice, kao načina da zemlje, koje još nisu članice EU, izraze svoje mišljenje i stavove.

Članovi francuske delegacije su istakli da je njihova poseta izraz kontinuiranog interesa Francuske za Srbiju i Zapadni Balkan, kao jedan od prioriteta rada njihovog Odbora. Ovom prilikom su naglasili opredeljenje za jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.