Zrenjaninska akcija, Narodna stranka, Demokratska stranka, stranka Zajedno, pokret Srbija centar i građanski preokret pokrenuli su zajedničku kampanju pod nazivom „Da vratimo život u Zrenjanin“. Kako kažu boriće se za vodu, vazduh, zemlju, dostojanstvo, pravdu i uključenost Zrenjaninaca u donošenje odluka.

Predstavnici šest političkih organizacija iz Zrenjanina okupili su se u subotu u centru grada kako bi obeležili početak kampanje u kojoj će se boriti za vodu, vazduh, zemlju, dostojanstvo, pravdu i uključenost u donošenje odluka. Kako su naglasili Zrenjanin je decenijama bio zapušten, zanemaren i pljačkan grad i zato danas ima probleme koje organizacije ne mogu samostalno da reše već je potrebno njihovo udruživanje i saradnja.

Zrenjanince je ova ujedinjenost oko rešavanja problema svih stanovnika grada privukla pa su se pozitivni komentari mogli čuti na svakom koraku.

Pokrenuta kampanja boriće se za vodu čistu, zdravu i bezbednu za sve Zrenjanince i stanovnike 22 naseljena mesta, iz regionalnog vodovoda u vlasništvu svih građana, za čista pluća svih Zrenjaninaca, nezagađen i bezbedan vazduh uz stalno praćenje i trenutno izveštavanje, za zemlju dostupnu malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima i za podsticaje za ta gazdinstva, za dostojanstven život Zrenjaninaca, mladih koji uče i premaju se za život, zaposlenih koji stvaraju i penzionera koji uživaju, a svi u svom gradu Zrenjaninu, za pravdu za sve Zrenjanince procesuiranjem svih odgovornih, uključujći i predstavnike vlasti, za koruptivna partnerstva poput onih sa Ziliom, Metitom i Linglongom te u oblasti gradskog prevoza i deponije, održavanja puteva i javne rasvete i za uključenost Zrenjaninaca prilikom donošenja svih odluka o najvažnijim pitanjima za razvoj grada.