Sanda Rašković Ivić – Današnja sednica Odbora za KiM je magarčenje naroda

0
74

Poslanica Narodne stranke i članica odbora za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković Ivić ocenila je da je današnja sednica „magarčenje parlamentarnog rada, poslanika i celog naroda u Srbiji“, i da su raspravu o evropskom sporazumu tražili jer o njemu pregovara „jedan čovek, koji za to nije dobio dozvolu ni od Vlade, ni od Skupštine“.

 „Mi smo tražili sednicu odbora sa jednom temom, a to je rasprava i razgovor i izveštaj o francusko-nemačkom planu odnosno o pregovorima koje vodi jedan čovek, a to je predsednik države, u ime celog naroda, a da nije za to nikada dobio nikakvu platformu“ rekla je Rašković Ivić pojasnivši da se radi o pregovorima vođenim 27. februara u Briselu i 18. marta u Ohridu.

„Kosovo i Metohija su duše i srce srpskoga bića i nikada se u istoriji nije dešavalo da je jedan Srbin, jedan čovek, dobrovoljno davao Kosovo i Metohiju nekom drugom“, kazala je Rašković Ivić. Ona je ponovila da Narodna stranka traži referendum o tom sporazumu, jer bi na taj način narod, kako je ocenila, „imao poslednju reč i odbacio taj sporazum, a vlast morala da se usaglasi s voljom i željom naroda“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here