Patrijarh Porfirije u uskršnjoj poslanici – Otuđenje Kosova de fakto ili de jure je neprihvatljivo

0
50

Patrijarh srpski Porfirije pozvao je u uskršnjoj poslanici sve verne ljude da umnogostruče molitve za mir i očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, ističući da je za Srpsku pravoslavnu crkvu otuđenje te pokrajine od države Srbije, “posredno ili neposredno, defakto ili dejure – neprihvatljivo”.

Patrijarh Porfirije je u poslanici naglasio da je Gospod Isus Hristos rekao “Ne boj se! Samo veruj!” Jer, vera koja prožima i osmišljava životni put, koja sokovima blagodatne snage hrani svekoliko ljudsko biće, uistinu može sve.

Patrijarh je naglasio da, kao što su nas snaga vere i molitve naših pravednih predaka i otaca provele kroz tesnace istorije, tako je potrebno da i danas, u svim pregnućima, poslušamo glas Crkve, glas Gospodnji.

Vernicima i svima koji čuju reči Belog anđela patrijarh Porfirije je poželeo srećan, čestit i blagosloven, praznik i poručio: ‘Ne plašite se! Isusa tražite Nazarećanina, raspetoga. Ustade, nije ovde’. Gde god da se danas bilo ko od nas nalazi, pozdravljamo se pozdravom večne radosti’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here