Patrijarh srpski Porfirije pozvao je u uskršnjoj poslanici sve verne ljude da umnogostruče molitve za mir i očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, ističući da je za Srpsku pravoslavnu crkvu otuđenje te pokrajine od države Srbije, „posredno ili neposredno, defakto ili dejure – neprihvatljivo“.

Patrijarh Porfirije je u poslanici naglasio da je Gospod Isus Hristos rekao „Ne boj se! Samo veruj!“ Jer, vera koja prožima i osmišljava životni put, koja sokovima blagodatne snage hrani svekoliko ljudsko biće, uistinu može sve.

Patrijarh je naglasio da, kao što su nas snaga vere i molitve naših pravednih predaka i otaca provele kroz tesnace istorije, tako je potrebno da i danas, u svim pregnućima, poslušamo glas Crkve, glas Gospodnji.

Vernicima i svima koji čuju reči Belog anđela patrijarh Porfirije je poželeo srećan, čestit i blagosloven, praznik i poručio: ‘Ne plašite se! Isusa tražite Nazarećanina, raspetoga. Ustade, nije ovde’. Gde god da se danas bilo ko od nas nalazi, pozdravljamo se pozdravom večne radosti’.