Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je danas u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru. Ona je dodala da je javni poziv za ovu vrstu subvencija objavljen 7. aprila i da se nikad ranije nije desilo da se u ovako kratkom roku, od objavljivanja poziva, počne isplata subvencija.

U organizaciji skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu održano je javno slušanje o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanaksović je najavila da isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila.

Na eAgrar je prijavljeno više od 267.000 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava, rekla je ministarka Tanasković naglasivši da su poljoprivrednici u rekordnom vremenskom periodu odgovorili na sve zahteve, kao i da u Poljoprivrednim stručnim službama radi više od 700 ljudi koji pomažu poljoprivrednicima u savladavanju novog sistema, a da su u međuvremenu u tu svrhu angažovane i jedinice lokalne samouprave.