Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je švedski ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrem, koji se nalazi u poseti Srbiji, posebno insistirao na tome da Srbija mora da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, tražeći da budemo usaglašeni sa članicama EU.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Švedske Tobijasom Bilstremom, koji je, kako je rečeno na zajedničkoj konferenciji za mediji, insistirao na tome da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji. Govoreći o situaciji na KiM, Vučić je rekao da je švedskom ministru ponovio stavove Srbije o Kosovu i Metohiji.

Ministar spoljnih poslova Kraljevine Švedske Tobijas Bilstrem izjavio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao, između ostalog, o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i naglasio da Evropska unija očekuje da se primene sve odredbe iz razgovora u Ohridu.  On je na konferenciji za novinare rekao da Srbija pripada EU, koja joj je ujedno i najveći trgovinski partner, kao i da nema drugih alternativa osim evropskog puta.