Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Dablinu gde se na marginama konferencije Blumberg sastala sa brojnim irskim zvaničnicima.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dablinu sa ministrom preduzetništva, trgovine i zapošljavanja Irske Sajmonom Kovenijem, direktorom Industrijsko-razvojne agencije Irske Mihaelom Lohanom, predstavnikom Blumberga Skotom Havensom i generalnim menadžerom „Jaguar Lend rovera“ Džonom Kormikanom. Teme sastanaka, koje je Brnabić održala na marginama Blumberg konferencije u Dablinu, bile su jačanje saradnje u oblasti inovativne ekonomije, produbljivanje odnosa Srbije i Irske i razmena iskustava u privlačenju stranih investicija. Predsednica Vlade Srbije sastala se u okviru dvodnevne posete Dablinu i sa premijerom Irske Leom Varadkarom.

Blumberg konferencija u Dablinu okupila je značajne ljude iz sveta ekonomije, preduzetništva i inovacija, a u fokusu panelista su posledice rata u Ukrajini, poremećaj lanca snabdevanja, kao i posledice pandemije koje još uvek traju.