Tribina pokreta Novi optimizam „Srbija pod bratskom agresijom“ održana u Kragujevcu

0
58

Sa tribine „Srbija pod bratskom agresijom“, koja je održana u Kragujevcu poručeno je da je uticaj ruske propagande na stavove građana Srbije ogroman i da se posle ruske agresiju na Ukrajinu povećava do neslućenih razmera, što je neprihvatljivo za građane i zemlju koji teže da postanu deo EU.

 U četvrtak, 20. aprila, u Kragujevcu je, u organizaciji pokreta Novi optimizam, održana tribina pod nazivom „Srbija pod bratskom agresijom“. Skup su otvorili novinar i voditelj kultne radijske emisije “Iz glave”, Miroslav Miletić i osnivač Novog Optimizma, Branislav Guta Grubački. Novinarka portala “Raskrikavanje” Milica Ljubičić govorila je o proruskom narativu u srpskim medijima i negativnom stavu prema Evropskoj uniji. Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović rekao je da nije ni sumnjao da će mediji koji su pod Vučićevom kontrolom biti na Putinovoj strani. Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović odgovorio je na pitanje da li je u rusko-ukrajinskom sukobu Srbija zaista neutralna zemlja.

Tribinu “Srbija pod ‘bratskom’ agresijom”, Novi Optimizam je pokrenuo u martu u vidu javnih diskusija o štetnom proruskom uticaju na društvo i procese u Srbiji, ukazujući na probleme koje to donosi i tražeći odgovore na pitanja kako da se takvo stanje promeni. Razgovor u Kragujevcu moderirao je novinar i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here