Pokrajina sufinansira investicije za preradu voća i povrća i proizvodnju vina i rakije

0
46

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke i Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini. Konkursi su otvoreni do 26. maja.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke, u AP Vojvodini u 2023.godini. Cilj Konkursa  jeste ulaganje u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava u novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje, pasterizaciju, sterilizaciju proizvoda od voća i povrća uključujući i pečurke, opremu za prijem, preradu, punjenje i pakovanje proizvoda od voća, povrća, uključujući i pečurke. Bespovratna sredstava koja se dodeljuje po Konkursu iznose ukupno 20.000.000,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, odnosno do 60 odsto za posebne kategorije podnosilaca prijava. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2023. Konkurs je otvoren do 26.05.2023. godine. Tekst konkursa, može se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini. Cilj Konkursa jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Za realizaciju Konkursa predviđeno je ukupno 55.000.000,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, odnonsno do 60% za posebne kategorije podnosioca prijava. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2023. godine. Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: nabavku opreme za primarnu preradu grožđa, opreme za fermentaciju za bela i crvena vina, opreme za čuvanje i negovanje vina,  opreme za punjenje vina i opreme za rakiju. Konkurs je otvoren do 26.05.2023. godine. Tekst konkursa može se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here