Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Učenik ove škole K. K. (2009), koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin, pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije, navodi se u saopštenju.

Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, izjavio je da su svi pacijenti primljeni u Urgentni centar trenutno u operacionim salama. Kako je naveo, posle 9h pristigla su im četiri pacijenta i nastavnica. Jedan učenik je dovezen u teškom opštem stanju, prebačen je u ambulantu za reanimaciju, a zatim u operacionu salu sa teškim prostrelnim povredama grudnog koša i vrata, dodao je Ašanin. Jedan dečak ranjen je u levu potkolenicu, jedna devojčica ima prostrelne rane stomaka i obe nadlaktice, preneo je doktor. Nastavnica, kako je dodao, ima prostrelne rane stomaka i obe šake, a inače ima 53 godine. Svi su u operacionim salama, a operacija jedne učenice je pri kraju, dodao je Ašanin.

Roditelji koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom neka se jave u prostorije Policijske stanice Vračar u ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije), saopštio je MUP.