Sa isplatom aprilskih penzija se kreće sutra. Prvomajski praznici su prošli, troškovi su mnogima bili veći nego uobičajeno i sada najstariji očekuju primanja. Oglasio se i PIO fond i objavio detaljan kalendar isplate penzija. Prve isplate kreću 4. u mesecu, a najavljena su i nova povećanja penzija

Prvi novac dobiće korisnici samostalnih delatnosti već u četvrtak, 4. maja. Najbrojnija grupacija penzionera, oni iz kategorije zaposlenih, primanja će kao i obično dobiti poslednji, pa će onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta primanja početi da pristižu od 11. maja, a penzionerima koji primanja dobijaju preko tekućih računa, od 10. aprila. Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate.

Za penzionere u kategoriji „Samostalne delatnosti“ isplata kreće 4. u mesecu preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta. Za penzionere u kategorijama „poljoprivredni“ i „vojni“: 6. u mesecu preko tekućih računa,  8. u mesecu na kućne adrese i na šalterima pošte. Za penzionere koji su u kategoriji „Zaposleni“: 10. u mesecu preko tekućih računa, a  11. u mesecu na kućne adrese i na šalterima pošta.