Nezapamćena tragedija u OŠ ,,Vladislav Ribnikar’’ na Vračaru

0
137

U beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros je oko osam časova došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na beogradskoj opštini Vračar, jutros u 8.42 časa došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole, koga je policija identifikovala kao Kostu Kecmanovića, ubio osmoro đaka, 7 devojčica i jednog dečaka, i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu. Kako je zvanično saopšteno na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije, on je masakr planirao mesec dana, imao je spisak koga je planirao da ubije, a posle zločina sam je pozvao policiju i prijavio masakr.

Ministar prosvete Branko Ružić istakao je da je evidentan uticaj zapadnih vrednosti i svima nam je jasno da je potreban krupan preokret i pooštravanje mera kao i sistemsko iznalaženje rešenja. Ministarka Grujičić saopštila je da je devojčica koja je zadobila prostrelnu ranu glave u teškom stanju i da se lekari bore za njen život.

Vlada je donela odluku o trodnevnoj žalosti na čitavoj teritoriji Srbije od 5. Do 7. maja a nastava će sutra u svim školama početi minutom ćutanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here