Brnabić primila u oproštajnu posetu ambasadora Kipra

0
65

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Dimitriosa Teofilaktua, kojem je čestitala na vrlo uspešnom mandatu na mestu ambasadora u Beogradu.

Premijerka Brnabić je prilikom sastanka sa odlazećim ambasadorom Kipra Dimitriosom Teofilaktuom istakla da su bilateralni odnosi Srbije i Kipra zasnovani na čvrstom prijateljstvu, uzajamnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dvaju naroda. Teofilaktu je na početku sastanka premijerki izrazio saučešće povodom tragedija koje su se desile u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i Mladenovcu.  Predsednica Vlade je posebno zahvalila ambasadoru na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i principijelnom stavu Kipra prilikom nedavnog razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo tzv. „Kosova” u Savetu Evrope na vanrednom sastanku Komiteta ministara tog tela, održanog 24. aprila ove godine.

Sagovornici su se saglasili da treba nastaviti unapređenje bilateralne saradnje u oblastima ekonomije, nauke, obrazovanja, naučnih istraživanja, IT-a i drugo. Ambasador je iskazao zahvalnost premijerki na dosadašnjoj saradnji, napomenuvši da će odnosi u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na bazi čvrstog višedecenijskog prijateljstva i poverenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here