Vlada Republike Srbije usvojila je, na inicijativu Odbora Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, predlog da se obeležavanje „Majske skupštine – 15. maj 1848. godine” uvrsti u državni program obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navodi se da je na sednici Odbora, održanoj 10. maja, kojoj je predsedavao ministar Nikola Selaković, utvrđen predlog da ovaj značajan događaj iz srpske istorije bude uvršten u zvaničan državni program.

Tom prilikom, Selaković je ukazao na to da, iako Vlada AP Vojvodine već par godina unazad obeležava godišnjicu „Majske skupštine” 15. maja, taj događaj je od velikog značaja za celu Srbiju, jer je jedan od najznačajnijih događaja u istoriji srpskog naroda.Ministar je istakao da je to trenutak u istoriji koji je srpskom narodu doneo prve zvanične predstavnike i proglašenje Srpske Vojvodine u tadašnjoj Austrougarskoj monarhiji, da je Josif Rajačić proglašen za srpskog patrijarha, a Stevan Šupljikac za vojvodu. Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije donosi program obeležavanja značajnih istorijskih događaja i događaja vezanih za znamenite ličnosti iz oslobodilačkih ratova, podstičući druge institucije, organizacije i udruženja, kao i građane, na negovanje kulture sećanja i razvijanje patriotizma.