Protest ,,Zrenjanin protiv nasilja’’

0
81

U sredu, 17. maja, sa početkom u 18h održan je skup pod nazivom ,,Zrenjanin protiv nasilja’’. Uprkos jakom nevremenu, Zrenjaninci su se okupili i poslali jasnu poruku a to je da žele da se bore protiv urušenog sistema i sve većeg porasta nasilja u našoj zemlji.

Iako su vremenski uslovi bili loši, to nije sprečilo Zrenjanince da se okupe u naselju Mala Amerika kako bi poslali jasnu poruku ,,Zrenjanin protiv nasilja’’. Podsećanja radi, protest je rezultat tragičnih događaja koji su zadesili našu zemlju u prethodnih nekoliko nedelja a cilj okupljanja je izražavanje nezadovoljstva zbog porasta nasilja u Srbiji. Osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Grubački Guta rekao je da je i Zrenjanin jedan od gradova koji se ne miri sa nasiljem i koji ima želju da to javno iskaže.

Nezadovoljstvo građana podržala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Tragični događaju su samo posledica urušenog sistema u kojem živimo godinama, izjavio je Miljan Čičić iz Pokreta ujedinjenih fantoma.

Građanski protest podržali su Stranka slobode i pravde, Pokret Srce, stranka Zajedno, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Pokret Novi optimizam, Sindikat Sloga, Udruženje Građanski preokret, Pokret slobodnih građana, Kreni promeni, Dosta je bilo, Zrenjaninska akcija i PUF.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here