Mirović – Pokrajinska vlada opredelila 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju četiri objekta UKCV

0
43

„Univerzitetski klinički centar Vojvodine po prvi put od svog osnivanja dobio je mikrobiološku laboratoriju u Centru za laboratorijsku medicinu, koja zadovoljava sve zahteve i standarde dijagnostike tercijarne ustanove. Laboratoriju vrednu ukupno 80,1 milion dinara finansirala je Pokrajinska vlada. Time je znatno unapređen proces rada UKCV“, izjavio je predsednik Igor Mirović nakon obilaska Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, u Centru za radiologiju adaptiran je prostor i nabavljen novi aparat za magnetnu rezonancu sa pripadajućom opremom. Reč je o drugoj magnetnoj rezonanci koju je Pokrajinska vlada obezbedila za potrebe Kliničkog centra. Pokrajinska vlada finansirala je građevinske radove – obnovu fasade, zamenu stolarije, sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže – u objektu u kome su smešteni Centar za radiologiju i Centar za laboratorijsku medicinu. U okviru tog objekta u funkciji je i savremena automatizovana laboratorija u kojoj se rade biohemijske i imunohemijske analize.

V.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da će mikrobiološka laboratorija obezbediti mnogo veću efikasnost i brzinu pri odabiru terapije za pacijente, jer se za bakteriološku analizu nekada čekalo 24 sata, a sada je potrebno samo nekoliko minuta.

Planirana je rekonstrukcija četiri objekta Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine u kojima su smešteni Klinika za urologiju, Klinika za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Odeljenje za hemodijalizu, Operacioni blok za Kliniku urologije, Klinika za očne bolesti i Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata. Rekonstrukcijom će se obezbediti neophodni i funkcionalni prostori za pacijente i medicinsko osoblje, povezanost hospitalnog i ambulantnog dela klinika i prilagođavanje objekata osobama sa invaliditetom  i posebnim potrebama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here