Počela primarna selekcija otpada na Zlatiboru

0
71

KJP „Zlatibor“ Čajetina, u ponedeljak 22. maja počelo je sa podelom kanti za primarnu selekciju otpada za korisnike komunalnih usluga na teritoriji naseljenog mesta Zlatibor. Kante se dele prema isplaniranim rutama, a kao što je najavljeno, podela je krenula od naselja Obudojevica.

Građani prilikom dobijanja komunalnih posuda potpisuju prateću izjavu u koju se unose osnovni podaci o korisniku, i broju zaduženih posuda. Osim toga, svi koji preuzmu posude dobijaju flajere sa uputstvima, ali i smernice za pravilno razvrstavanje otpada direktno od zaposlenih na terenu.

Posude se daju bez nadoknade, a na korisnicima je da odrede koliko im je posuda potrebno, u skladu sa potrebama svog domaćinstva s obzirom na to da li samo oni tu borave, ili to domaćinstvo ima i neke komercijalne namene, odnosno da li vrši izdavanje smeštaja. Kada su u pitanju stambene zajednice u naseljenom mestu Zlatibor, svaka stambena zajednica dobiće svoje plave i zelene kontejnere, a podela tih posuda vršiće se preko upravnika, koji će potpisivati izjavu. Svaka stambena zajednica je u obavezi da na vidnom mestu na ulazu istakne poster sa pravilima primarne separacije otpada, koje će obezbediti KJP „Zlatibor“. Ono što je novina, a što se nalazi u Odluci o upravljanju komunalnim otpadom jeste i obaveza svih apartmana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata koji se bave izdavanjem, da unutar stambene jedinice, odnosno ugostiteljskog objekta istaknu pravila primarne separacije otpada, i obezbede dve kante – za mešani i primarno selektovani otpad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here